Zaposlenima u zdravstvu povećanje plata od dva posto

Bez autora
Aug 30 2012

Ministar zdravlja u Vladi Republici Srbije Slavica Đukić-Dejanović i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić saopštili su da je zaposlenima u zdravstvu danas predloženo povećanje plata za dva posto u oktobru ove godine i isto toliko povećanje u aprilu sledeće godine.Plate zaposlenih u toj oblasti neće biti smanjivane i najavila da će od 1. oktobra početi uvođenje kapitacione formule koja će značiti nagrađivanje po učinku. Primenom pomenute formule, kojom će se plate vrednovati po učinku i obimu posla, povećanje plata bi za neke moglo da iznosi dva posto, a za neke i više od četiri posto.

Zaposlenima u zdravstvu povećanje plata od dva postoMinistar zdravlja u Vladi Republici Srbije Slavica Đukić-Dejanović i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić saopštili su da je zaposlenima u zdravstvu danas predloženo povećanje plata za dva posto u oktobru ove godine i isto toliko povećanje u aprilu sledeće godine.

Slavica Đukić-Dejanović je nakon sastanka sa predstavnicima sindikata zaposlenih u zdravstvu istakla da plate zaposlenih u toj oblasti neće biti smanjivane i najavila da će od 1. oktobra početi uvođenje kapitacione formule koja će značiti nagrađivanje po učinku.

Prema njenim rečima, primenom pomenute formule, kojom će se plate vrednovati po učinku i obimu posla, povećanje plata bi za neke moglo da iznosi dva posto, a za neke i više od četiri posto.

Ministar Dinkić je istakao da će povećanje plata zdravstvenih radnika u okviru rebalansa budžeta u oktobru i aprilu iznosti od dva posto do više od četiri posto, u zavisnosti od učinka.

On je precizirao da je Ministarastvo finansija i privrede prihvatilo predlog sindikata zdravstvenih radnika da se onima koji imaju najniža primanja u januaru sledeće godine isplati novogodišnja nagrada od 4.000 dinara.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, Granskog sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti “Nezavisnost” i Sindikata medicinskih sestatra i tehničara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik